Google Assistant va înceta să mai vorbească dacă spuneți pur și simplu „stop”

Asistentul Google va înceta să mai vorbească dacă spuneți pur și simplu „stop”

Acum puteți face ca Asistentul Google să nu mai vorbească cu un singur cuvânt: „STOP”. Asta este — nici măcar nu trebuie să spui „Hei, Google” înainte de asta, titrează Endgaget.

Contul oficial Google pe Twitter a anunțat îmbunătățirea mică, dar necesară, pentru difuzoarele și afișajele inteligente ale companiei. Uneori durează ceva timp (și mai multe încercări repetate) pentru a atrage atenția Asistentului cu un „Hei, Google” dacă se stinge brusc fără ca tu să vrei sau dacă trebuie neapărat să-l întrerupi la mijlocul acțiunii. Această nouă caracteristică rezolvă această problemă.

Google a testat capacitatea de a emite comenzi vocale fără cuvinte de trezire pe Android cel puțin de anul trecut. Funcția, cu numele de cod „Guacamole”, include capacitatea de a anula alarmele pur și simplu rostind „stop”.

Cu un an înainte de descoperirea acestei caracteristici experimentale, o alta cu numele de cod „Blue Steel” a fost divulgată publicului. Blue Steel vă oferă o modalitate de a activa Asistentul doar prin proximitate, interfața vocală AI apare automat când vă apropiați de un afișaj inteligent fără a fi nevoie să spuneți nimic.

Google nu a spus dacă această nouă capacitate este rezultatul unuia dintre experimente, deși suntem siguri că tot ceea ce contează dacă trebuie să opriți Asistentul să vorbească este că funcția există.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top