Blizzard pregătesc un joc de tip Survival

Blizzard pregătesc un joc de tip Survival

Blizzard, studioul din spatele Overwatch, Diablo și World of Warcraft, intră într-un nou gen odată cu anunțul că lucrează la un joc de supraviețuire. Se pare că proiectul este în stadiile incipiente de dezvoltare, așa că nu vă așteptați la un produs finit (sau chiar la un trailer) în curând, dar este de remarcat faptul că editorul se joacă cu mecanici noi și lumi noi.

Postarea Blizzard despre jocul de supraviețuire spune că va fi „un loc plin de eroi pe care trebuie să-i întâlnim încă, povești de spus și aventuri încă de trăit. Un tărâm vast de posibilități, care așteaptă să fie explorat”. Deci, da, ei păstrează lucrurile vagi deocamdată.

Studioul a confirmat un detaliu despre proiect: va fi disponibil pe „PC și consolă”. Este greu de spus dacă utilizarea „consolei” singulare este profetică – la urma urmei, Microsoft tocmai a anunțat planurile de a cumpăra Activision Blizzard, iar viitorul jocurilor sale multiplatforme este incert. Funcționând ca o subsidiară a Microsoft, este posibil ca Blizzard să creeze un joc doar pentru consolele Xbox, lăsând jucătorii PlayStation și Switch pe dinafară.

Probabil că va trece cel puțin un an până când vom auzi detalii despre platformă și informații concrete despre joc, dar Blizzard caută să angajeze o mână de oameni din artă, design și inginerie pentru a completa echipa.

Activision Blizzard se confruntă în prezent cu un proces și mai multe investigații privind acuzațiile de discriminare sistemică de gen și hărțuire sexuală la studio, unde CEO-ul Bobby Kotick a fost responsabil în ultimii 30 de ani.

Un angajat al Blizzard a făcut public experiența ei, spunând că a fost „supusă unor comentarii grosolane despre corpul [ei], avansuri sexuale nedorite, atinsă în mod necorespunzător, supusă evenimentelor de echipă cu infuzie de alcool și târâșuri în cuburi, invitată să facă sex ocazional cu supraveghetori și înconjurată de o cultură a băieților frați care dăunează femeilor”.

Șeful Blizzard, Mike Ybarra, a promis săptămâna trecută că va reconstrui încrederea în studio și va stabili „un mediu de lucru sigur, incluziv și creativ” pe măsură ce trece la lista Microsoft.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top