Profiturile Microsoft cresc cu 21% datorită Office și cloud-ului

Profiturile Microsoft cresc cu 21% datorită Office și cloud-ului

În general afacerea Microsoft este încă puternică, chiar dacă nu vede creșterea șocant de uriașă a profitului pe care a înregistrat-o anul trecut. În raportul său privind veniturile din T2, compania a raportat venituri de 51,7 miliarde de dolari (cu 20% mai mult decât anul trecut) cu profituri de 18,8 miliarde de dolari (creștere – 21%).

Ca de obicei, Microsoft are de mulțumit afacerii sale de neoprit în cloud, precum și o prezentare decentă din partea grupului său de PC, Office și alte produse de business.

Intelligent Cloud a crescut cu 26%, ajungând la 18,3 miliarde USD, în timp ce grupul de Productivitate și Afaceri a înregistrat venituri crescute cu 19%, ajungând la 15,9 miliarde USD.

Nu au existat verigi slabe majore în acest trimestru – chiar și veniturile Surface, despre care Microsoft se aștepta anterior să scadă puțin, au crescut cu 8% datorită vânzărilor puternice de laptopuri Surface.

Veniturile Windows OEM au crescut, de asemenea, cu 25 la sută, nu este o surpriză uriașă, deoarece industria PC-urilor este încă puternică. Unde merge afacerea cu PC-uri, vor urma și veniturile Microsoft. Când vine vorba de Office, compania spune că veniturile sale din partea consumatorilor au crescut cu 15% și că a ajuns la 56,4 milioane de abonați Microsoft 365.

În timp ce rapoartele de câștig ale Microsoft au arătat, practic, la fel în ultimii câțiva ani cifrele companiei vor arăta puțin diferit odată ce își va finaliza achiziția de 68,7 miliarde de dolari a Activision Blizzard în 2023. Cel puțin, vom ajunge să vedem cât de mult ajută (sau dăunează) de fapt noua divizie Microsoft Gaming.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top