Șefii departamentului de securitate de la Twitter părăsesc compania

Șefii departamentului de securitate de la Twitter părăsesc compania

Noul CEO Twitter, Parag Agrawal, continuă să reînnoiască conducerea companiei. După ce i-a îndepărtat luna trecută pe șefii de inginerie și design, Agrawal aduce noi lideri pentru echipa de securitate.

Compania a confirmat pentru The New York Times că fostul șef al securității, Peiter Zatko, a plecat, în timp ce ofițerul șef pentru securitatea informațiilor Rinki Sethi va părăsi Twitter în săptămânile următoare.

Se spune că Agrawal le-a spus angajaților săptămâna aceasta că deciziile privind personalul au fost luate după „o evaluare a modului în care organizația a fost condusă și a impactului asupra priorităților companiei”.

Twitter l-a angajat pe Zatko, cunoscut sub numele de „Mudge” în comunitatea hackerilor, în noiembrie 2020, în urma unui incident care a compromis multe conturi de mare profil. A lucrat anterior la DARPA, Google și Stripe și a fost membru al grupului de hackeri Cult of the Dead Cow în anii ’90.

Sethi, fost vicepreședinte IBM pentru securitatea informațiilor, s-a alăturat companiei, de asemenea, în urma hack-ului Bitcoin din iulie 2020. Potrivit Times, șefa de inginerie a confidențialității Twitter, Lea Kissner, preia fosta funcție a lui Sethi, cu titlu interimar.

Agrawal, care anterior a fost director tehnic, a pierdut puțin timp în reorganizarea Twitter după ce a preluat postul de conducere de la Jack Dorsey, la sfârșitul lunii noiembrie. Luna următoare, Michael Montano și Dantley Davis, foștii șefi de proiectare și inginerie, au fost înlăturați pentru a „ajuta Twitter să-și atingă obiectivele”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top