T-Mobile va concedia angajații nevaccinați, începând cu 2 aprilie 2022

T-Mobile va concedia angajații nevaccinați, începând cu 2 aprilie 2022

T-Mobile va concedia angajații care nu sunt complet vaccinați împotriva COVID-19 până pe 2 aprilie, relatează Bloomberg. Compania a confirmat termenul limită după ce a primit un e-mail intern în care Deeanne King, directorul de resurse umane al T-Mobile, a declarat că vor pune în concediu fără plată angajații care au primit o singură doză începând cu 21 februarie.

„Birourile T-Mobile continuă să fie accesibile doar celor care sunt vaccinați împotriva COVID-19 și am împărtășit angajaților că le solicităm ca angajații să fie complet vaccinați până pe 2 aprilie”, a declarat un purtător de cuvânt al T-Mobile.

„Înțelegem că aceasta este o decizie profund personală pentru unii angajați, dar credem că acest pas ne va pune în cea mai bună poziție pentru a ne proteja comunitatea.”

Reprezentantul companiei a declarat pentru The Verge că va avea unele excepții în vigoare. De exemplu, potrivit Bloomberg, T-Mobile nu va pune angajații serviciului pentru clienți în concediu fără plată dacă au doar o doză de vaccin până pe 21 februarie. De asemenea, nu va supune mandatului tehnicienii de teren și angajații magazinului.

Alte companii mari din SUA au impus termene similare angajaților lor. Lucrătorii de la Google, de exemplu, au până pe 18 ianuarie să își declare statutul de vaccinare. Compania îi va plasa pe cei care refuză să-și facă injecțiile sau nu obțin o scutire valabilă la concediu administrativ plătit timp de 30 de zile. Apoi, acești lucrători îi va pune în concediu fără plată de până la șase luni și, în cele din urmă, îi va concedia dacă nu respectă politicile companiei.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top