Un adolescent cere 50.000 de dolari pentru a nu mai urmări avionul privat al lui Elon Musk

Un adolescent cere 50.000 de dolari pentru a nu mai urmări avionul privat al lui Elon Musk

La începutul acestei săptămâni, Jack Sweeney, în vârstă de 19 ani, a câștigat un pic de faimă pe internet când Protocol a publicat o poveste despre unul dintre roboții săi Twitter. Studentul menține ElonJet, un tracker care trimite pe Twitter atunci când avionul privat al lui Elon Musk decolează și aterizează.

Sweeney are câțiva alți astfel de roboți care folosesc date de trafic aerian disponibile public pentru a urmări avioanele private ale celebrităților precum Bill Gates și Jeff Bezos. Cu toate acestea, cu 180.000 de urmăritori, contul ElonJet este de departe cea mai faimoasă creație a lui Sweeney.

Și această popularitate l-a atras pe nimeni altul decât pe Elon Musk către bot.

Toamna trecută, antreprenorul l-a contactat pe Sweeney în legătură cu ElonJet. „Poți să dai jos asta? Este un risc de securitate”, a spus el, conform Protocolului. Musk i-a spus lui Sweeney că îi va da 5.000 de dolari pentru a șterge contul și a împiedica „nebunii” să-i afle unde se află.

Sweeney a făcut o contraofertă. „Oare vreo șansă de a crește asta la 50.000 de dolari? Ar fi un sprijin grozav la facultate și, eventual, mi-ar permite să-mi iau o mașină, poate chiar un Model 3.”

Musk i-a spus că se va gândi la asta, dar cei doi nu au mai vorbit de atunci.

La acea vreme, Sweeney nu s-a declarat deranjat de faptul că Musk îl face “urmăritor”. Munca lui pe ElonJet l-a învățat cum să codeze și i-a adus un job part-time la o companie numită UberJets. În plus, în calitate de fan auto-proclamat, a ajuns să aibă o conversație cu unul dintre idolii săi.

Acum, adolescentul pare să-și fi schimbat tonul. Într-un nou interviu pentru Business Insider, el a spus că a decis să facă publică oferta lui Musk, după ce miliardarul și-a pierdut aparent interesul în încheierea unei înțelegeri. „El a mers pe direcția opusă față de mine, așa că de ce n-aș merge pe direcția opusă față de el?” a întrebat publicația.

Am lucrat mult la asta și 5.000 de dolari nu sunt de ajuns”, a spus Sweeney. El a spus pentru Business Insider că oferta inițială nu va înlocui „distracția” pe care a avut-o lucrând la bot.

Se pare că Musk nu are niciun interes să negocieze cu Sweeney. În urma conversației lor inițiale, CEO-ul Tesla și SpaceX au implementat câteva dintre sfaturile tehnice pe care i le-a dat Sweeney pentru a-și face avionul mai greu de urmărit. La acea vreme, Musk i-a spus, de asemenea, lui Sweeney că nu „s-a simțit nevoit să plătească pentru a închide acest lucru”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top