Whatsapp Web | Cum folosesti Whatsapp pe calculator

Whatsapp Web | Cum folosesti Whatsapp pe calculator

Toată lumea folosește Whatsapp pe telefon, este probabil una dintre cele mai uzitate aplicații pe orice tip de smartphone.

Ce faci însă când primești poze de la prieteni sau fișiere de la clienți (pentru cei care lucrează în IT). Să studiezi un PDF sau să vezi ca lumea o poză pe smartphone e un chin, așa că există aplicația Whatsapp ce se poate instala și pe calculator.

Se „leagă” de contul tău de Whatsapp, are niște limitări (față de alte aplicații), este gratis și ușor de folosit.

Atât WhatsApp Web cât și WhatsApp Desktop (un program pe care-l instalezi pe calculator) îți permit să accesezi aplicația Whatsapp de pe telefon, să efectuezi apeluri video și audio (mai nou).

Important este să ai smartphone-ul aproape și conectat la internet, nici aplicația de pe browser, nici programul de calculator nu vor funcționa fără el.

Whatsapp Web – Tutorial pentru folosirea Whatsapp pe calculator

Cum setezi Whatsapp pe calculator
Cum setezi Whatsapp pe calculator
  • Click pe https://web.whatsapp.com/ și pregătește-ți smartphone-ul, pentru confirmarea accesului.
  • Deschide aplicația de pe telefon.
  • Click pe MENU sau SETĂRI și alege LINKED DEVICES.
  • Apropie telefonul de ecranul calculatorului pentru a scana codul QR.

Whatsapp Web – Cele mai frecvente întrebări

Smartphone-ul meu este compatibil cu WhatsApp Web?

Aproape sigur că da. WhatsApp Web este compatibil cu toate terminalele Android, iPhone-urile echipate cu iOS 8.1 sau mai nou, terminalele Windows Phone 8.0 și 8.1, terminalele BlackBerry și BlackBerry 10 și telefoanele Nokia de la S60 sau S40 EVO.

Pot folosi WhatsApp Web cu browser-ul meu preferat?

Nu, dacă browserul tău favorit e Internet Explorer. WhatsApp Web este compatibil doar cu Chrome, Firefox, Safari, Opera și Microsoft Edge. De asemenea, trebuie spus că în Safari nu există funcții avansate precum capacitatea de a face fotografii sau de a înregistra mesaje vocale.

Pot folosi WhatsApp Web când smartphone-ul meu este oprit?

Nu, WhatsApp Web funcționează ca un fel de „repetitor” pentru aplicația care este instalată pe smartphone-ul tău. Dacă telefonul nu este pornit și nu este conectat la Internet, nu va funcționa.

Trebuie să am smartphone-il și computerul conectate la aceeași rețea Wi-Fi?

Nu. WhatsApp Web funcționează chiar dacă telefonul tău este conectat la o altă rețea, inclusiv 4G/LTE. Cu toate acestea, se recomandă utilizarea unei rețele Wi-Fi pentru a evita consumul prea mare al traficului de date.

Trebuie să creați un cont specific pentru WhatsApp Web?

Nu. După cum am menționat deja, serviciul funcționează ca un fel de „repetitor” al aplicației instalate pe smartphone, astfel încât contul configurat pe telefon este utilizat automat.

Costă să folosesc Whatsapp pe calculator?

Nu. Singurele costuri care pot rezulta din utilizarea WhatsApp Web sunt cele legate de consumul de trafic de date (daca smartphone-ul este conectat la Internet printr-o retea 4G/LTE).

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top